ANKARA / ALTINDAĞ - Kavaklı İlkokulu

TARİHÇE

Okulumuzun bulunduğu mahalle adını, bu bölgede bolca bulunan kavak ağaçlarından almıştır. Bu sebeple okulumuzun adı Kavaklı İlköğretim Okulu olmuştur. Kavaklı Mahallesinde 1923 yılından bu yana hizmet veren bir ilkokul mevcuttur. O yıllarda açılan ilkokulda köyde okuma yazma bilenler tarafından öğrenci yetiştirilmiştir. Köyün yaşayan yerli halkın en yaşlısının bile okuma yazma biliyor olması bu durumun en iyi ispatıdır.

Kavaklı köyünde 1952 yılında ilk hizmet veren öğretmen Saniye KURUTUCU’ dur. 1972 yılında şimdiki okulun bulunduğu yere tek sınıflı bir ilkokul  yapılmıştır.

Öğrenci sayısı artınca 1989 yılında bir derslik daha eklenmiş ve bu tarihten sonra 2 derslikten oluşan 1,2 ve 3. Sınıflar bir sınıfta 4 ve 5. Sınıflar bir sınıfta olacak şekilde eğitim öğretime devam etmiştir. Kavaklı Mahallesine dışarıdan özellikle doğu illerinden göç eden insan sayısının artması ve civardaki köyler içinde merkeze en yakın olması nedeniyle buraya bir ilköğretim okulu yapmak zorunluluk haline gelmiştir.

2005 yılında mahalle sakinleri ve muhtarlığın öncülüğünde devlet tarafından Kavaklı mahallesine tam teşekküllü bir ilköğretim okulu yaptırılmıştır. 2005 yılına kadar köyümüzde ortaokul bulunmadığı için öğrencilerimiz Karapürçek Ortaokulunda okumuşlardır. 2005 yılından sonra şuan bulunduğumuz bina hizmete çalışmıştır.2005 yılından beri Kavaklı mahallesinden gelen öğrencilerin yanı sıra çevredeki Peçenek ve Aydıncık Köylerinden taşımalı olarak gelen öğrencilere de hizmet vermektedir. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Kavaklı İlkokulu ve Kavaklı Ortaokulu olarak ayrılmıştır.  Taşımalı eğitime 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında son verilmiş. Bu tarihten itibaren Kavaklı Mahallesindeki öğrencilerimize hizmet vermektedir.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 3 idareci, 11 öğretmen, 1 geçici hizmetli, olmak üzere 12 personeliyle hizmet vermektedir. Okulumuz genç, dinamik ve tecrübeli öğretmen kadrosu ile Kavaklı Mahallesinin tek eğitim-öğretim merkezidir.

Yayın: 17.10.2023 - Güncelleme: 17.10.2023 09:34 - Görüntülenme: 44